İçeriğe geç

Egzajere Ne Demek Tdk

Egzajere etme ne demek?

Eczajere kelimesinin tek bir anlamı vardır. Bu anlam şu şekildedir: abartma, abartma, abartma.

TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan Türkçe Sözlük; günümüz Türk dilinin en güvenilir sözlüğüdür.

Eleji ne demek TDK?

Mersiye; Tanınan bir kişinin, arkadaşın veya sevilen birinin ölümü üzerine duyulan üzüntüyü dile getiren bir şiir türüdür. İngilizcede buna elegy denir.

Tolere ne demek TDK?

TDK Sözlük Anlamı Tolerans kelimesi TDK’de tahammül etmek, katlanmak anlamlarına gelmektedir.

Ekseriya ne demek din?

(ﺍﻛﺜﺮﻯ) sıf. (Ar. ekѕeriyyā ekѕerі fiilinin kısa biçimi) Çoğunlukla, çoğunlukla, çoğunlukla, çoğunlukla: Kuş gibi dolaştım (Hüseyin Sîret). Çoğu kötü sonuçlanan planlar yaptım (Hâlide E.

Egale etti ne demek?

(Fr. égalé) “Eşitlemek, dengelemek” anlamında eşitleyici bir isim olarak kullanılmıştır: “Uzun atlamada dünya rekorunu eşitledi.”

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Gabrak ne demek?

Gabrak kelimesi argo ve aşağılayıcı bir kelimedir. Gabrak kelimesinin TDK sözlüğünde anlamı nedir? Gabrak kelimesinin genellikle hitap edilen kişiye hakaret etmek için kullanıldığı söylenebilir. Gabrak kelimesinin aşağılayıcı bir anlam taşıyan argo bir kelime olduğu bilinmektedir.

Hemşir TDK var mı?

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki literatürümüzde “hemşire” diye bir kelime yoktur. Bu mesleği icra eden herkes, ister erkek ister kadın olsun, “hemşire”dir.

Erez ne demek TDK?

Burada: “Kilit”.

Eflal kelimesi ne demek?

TDK’daki bilgilerle birleştirildiğinde, Eflal isminin anlamı ve anlamı nedir sorusunun cevabı şu şekildedir: Kuru, çorak toprak. Yusuf’un bir oğlunun adı. Dalları göğe uzanan, gökyüzünde olduğuna inanılan bir ağaç.

Elhak ne demek TDK?

(ﺍﻟﺤﻖّ) sıf. (Ar. harp-i târif el-ve ḥaḳḳ ile el-ḥaḳḳ) Gerçekten, gerçekten, gerçekten: Dünyaları fetheden atalarımız Elhak/Adil idiler, onlar hakkı zikreden zikircilerdi (Mehter Marşı).

Sensedim ne demek TDK?

Kısa sürede unutulan kelimelerden biri: “Hissettim” 🌹 Anlamı: Susamak gibi, sensiz kaldım, seni özledim, seni özledim demektir.

Telora etmek ne demek?

Telora Montajı; Bir çerçeveyi dört katına çıkarmak çok basit bir işlemdir.

Telöre nedir?

2,5 – 3 cm kalınlığında ve 10 – 20 cm genişliğinde tahtalar çivilenir. Bu tahtalara telöre denir.

Egzecere ne demek?

“Abartmak, abartmak, abartmak” anlamında kullanılır. Özellikle tıp dilinde en sık kullanılan kelimelerden biridir. Bir kişiyi, durumu veya olayı normalden daha fazla, daha büyük veya daha nitelikli olarak sunmak anlamına gelir.

Ekspoze etmek ne demek?

“Sergilemek, gün ışığına çıkarmak” anlamına gelen “expose” birleşik fiilinden türetilen bir kelimedir.

Ezcümle ne?

-ez eki -dan’dan -anlamına gelirken, cümle, anlamlı bir kelime dizisi anlamına gelir. Bu kelime, örnek vermek için cümlelerin başında kullanılır. Ayrıca, bir konuyu vurgulamak istiyorsanız, “özel” anlamına gelen “azcümle” kelimesini kullanabilirsiniz.

Kompanse etmek ne demek?

Telafi etmek, “dengelemek, değiştirmek veya karşılamak” olarak ifade edilir ve değerlendirilir. Herhangi bir durum veya sorun karşısında dengelemek olarak tanımlanabilir. Hem günlük yaşamda hem de birçok farklı iş alanında vurgulanabilen bir yapıya sahiptir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir