İçeriğe geç

Akçakoca Neyi Meşhur Yemek

Akçakoca’nın hangi yemeği meşhur?

Akçakoca’da Manav Türk Kültürü Yemekler Yöremizde çok meşhur olan bir mantı olan “Melengüçcegi” de su ve tereyağından yapılan tavada kızartılmış bir hamur işi olan “Höşmerim” de en çok tercih edilen yemeklerden biridir.

Akçakoca’da ne yenir?

Akçakoca’da ne yenir? Pancarlı pide, sarı Akçakoca fındığı, melengüçceği tatlısı, füme balık, kestane balı, fındık tahin helvası

Düzce’nin neyi meşhur yiyecek?

Düzce’nin meşhur yemekleri: Mamalika, Kırlangıç ​​çorbası, Füme balık, Mamursa, Sebzeli kaygana, Mantarlı pide, Kiremitli palamut, Kaşık eriştesiDaha fazla yazı…

Akçakoca’da nereler gezilir?

MOBİLYA ALANINDAKİ GEZİCİ NOKTALAR AKÇAKOCAAKÇAKOCA CENEVİZ KALESİ. … FAKILLI MAĞARASI. … AKTAŞ ŞELALESİ … ACARLAR LANGOZ GÖLÜ … KURUGÖL KANYONU. … CUMAYAN. … SARI YAYLA ŞELALESİ … TOPUK YAYLASI Diğer ürünler…

Akçakocadan ne alınır?

Akçakoca’ya geldiğinizde yakınlarınıza hediye edebileceğiniz eşyaların yanı sıra, eve götürmek üzere yöresel lezzetlerden de satın alabilirsiniz. Çilek Reçeli. Akçakoca Acıka Kuru Hurma.

Düzce’nin meşhur tatlısı nedir?

Akçakoca Melengücceği tatlısı, Osmanlı saray mutfağına girmiş lezzetlerden biridir. Melen Nehri kıyısında yetiştirilen mandaların sütünün kremasının işlenmesiyle elde edilen ve “dartı” adı verilen iç harcı, tatlıya gerçek tadını veren yöresel bir lezzettir.

Melengüçceği tatlısı nerede yenir?

Akçakoca Melengücceği tatlısı Akçakoca’da manav esnafı tarafından geleneksel haliyle hala yaşatılan bir lezzettir.

Akçakoca’da denize girilir mi?

Düzce’ye 37 kilometre uzaklıkta bulunan Akçakoca, ilin en büyük ilçesidir. Akçakoca, dünyada nadir bulunan siyah incili plajları, mavi bayraklı plajları, soya kayalıkları ve 35 kilometrelik sahil şeridi boyunca uzanan yemyeşil doğasıyla bölgenin parlayan yıldızıdır.

Zonguldak’ta ne yenir?

Ne YenirOrganik fındık.İspıt (Zılbıt)Zonguldak kestane balığıKdz. Ereğli Osmanlı çileği.Devrek simidi.Cevizli kömeçKabak tatlısıKuzu kestanesi.Diğer ürünler…

Düzcede hediyelik ne alınır?

Belde özellikle ürettiği organik ürünlerle dikkat çekiyor. Tatiliniz bitmeden satın alabileceğiniz hediyelik eşyalar arasında Düzce fındığı, tütün parfümü, buzdolabı magnetleri, havlular, el yapımı tekstil ürünleri, gravür sanatı ürünleri, kestane balı ve yabani çilek gibi ürünler yer alıyor.

Düzce’nin hangi meyvesi meşhur?

Düzce’nin meşhur meyvesi coğrafi işaretli sarı Akçakoca fındığıdır.

Düzcede ne yenir?

Düzce’ye özgü yemekler arasında Boşnak böreği, mamursa, Çerkez tavuğu, füme balık, kiremitte palamut, bazlama, mamalika, sebze şeritleri ve hamsi böreği gibi birçok lezzet yer almaktadır. Düzce’ye geldiğinizde, lezzetli yemek ve tatlıları denemeden tatilinizi sonlandırmayın.

Akçakoca neyi ünlü?

Akçakoca Melengücceği tatlısı, Orta Asya’dan göç ederek Akçakoca’ya yerleşen ve “Manav” adını alan Türklerin geleneksel üretim yöntemiyle hala sürdürülen 700 yıllık bir tarihe sahiptir. Osmanlı Sarayı mutfağına da giren bu eşsiz lezzet, ilimizin coğrafi olarak belirlenmiş ürünlerinden biridir.

Akçakoca nasıl bir yer?

Akçakoca, Düzce’nin en dikkat çeken turistik ilçelerinden biridir. İlçedeki gece hayatı özellikle yaz aylarında hareketlenir. Eğlence mekanlarının sınırlı sayıda olduğu ilçede, arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirmeniz mümkündür. Tüm mekanlar sahilde yer almaktadır.

Akçakoca nerede yüzülür?

Akçakoca, dünyada ender bulunan siyah inci plajları, mavi bayraklı plajları (Ceneviz Kalesi Plajı, Çuhallı Plajı, Akevler Plajı), Soyat Kayalıkları ve 35 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi boyunca uzanan yemyeşil doğasıyla bölgenin parlayan yıldızı konumundadır.

Melengüçceği tatlısı nerede yenir?

Akçakoca Melengücceği tatlısı Akçakoca’da manav esnafı tarafından geleneksel haliyle hala yaşatılan bir lezzettir.

Akçakoca’nın en güzel plajı hangisi?

Bunlardan biri olan Yalıyarlar plajı, kıyı boyunca mağaralar barındırdığı için Seal Rocks olarak anılır. Muhteşem plajları ve tarihi yapısının yanı sıra, Ceneviz Kalesi Akçakoca’nın en popüler piknik ve dinlenme alanıdır.

Akçakoca ismi nereden gelir?

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanından yaklaşık 11 yıl sonra Akçaşehir, 23 Haziran 1934 tarih ve 2529 sayılı Kanunla Bolu İli’ne bağlı bir ilçe haline getirilmiş, 7 Eylül 1934 tarihinde ise Akça Koca Bey’in adı verilerek Akçaşehir’in adı Akçakoca olarak tescil edilmiştir.

Akçakoca nereden ayrıldı?

Düzce’nin Aralık 1999’da il olması nedeniyle Akçakoca ilçesi Düzce iline bağlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Yeni Escort